Jeg har skrevet denne guide til Twitter fordi, jeg tit bliver spurgt om hvordan man bruger Twitter. Jeg har selv været på Twitter i mange år!

Dog har jeg lige nulstillet min profil (Oktober 2021) og startede på en frisk efter 4 års pause.

(Havde tilføjet alt for mange jeg ikke kendte, og der skulle rodes op! så det var det lettere at starte på en frisk)

Håber du kan bruge min guide til noget! Enjoy

Hvad er Twitter?

 • Et socialt netværk hvor man kan læse og skrive statusopdateringer.
 • Statusopdateringer (tweets) må højst fylde 280 tegn.
 • Man behøver ikke være venner eller kende hinanden for at følge (follow) hinanden.
 • Man kan skrive direkte til andre twittere.

Hvorfor er Twitter så fedt?

 • Du sammensætter dit eget nyhedsmedie hvor du selv vælger journalisterne.
 • Det er godt til vidensdeling. Jeg interesserer mig f.eks. for pc gaming, teknik & gadgets og følger rigtig mange der beskæftiger sig med det. De linker til artikler, blogindlæg osv.
 • Til breaking news er Twitter formidabelt og hurtigt.
 • Twitter er godt til at udvide sit netværk. Jeg har lært folk at kende gennem Twitter.
 • Endelig er Twitter er godt til tips. Jeg så meget tidligt at Callme havde oprettet venteliste for ny iPhone 10 gennem Twitter, hvor jeg hurtigt kunne tilmelde mig.

Gode råd til brugen af Twitter

 • Det gælder om at fatte sig i korthed, da man kun har 280 tegn til rådighed. Man kan f.eks. med fordel bruge webservices til at forkorte sine links. En af mine favoritter er bit.ly, da man samtidig kan se hvor mange clicks man får på linket mm.
 • Det samme gør sig gældende med billeder og video. Det lader sig nemt lade sig gøre at poste et kort link, direkte til billeder og video. Min favorit er TwitPic, men igen findes der også flere services
 • Med for meget løst snak, vil nogle folk muligvis stoppe med at følge dig, da de betragter det som spam. Det gælder derfor om at finde en gylden middelvej mellem løs snak, og seriøs snak. Skriv gerne om noget interessant, eller noget du tror kunne være interessant for flere mennesker. Link f.eks. gerne til artikler, eller billeder samtidig med.
 • Opdater din profil med et billede (avatar) og en baggrund. Det gør den mere spændende.

9 Twitter tips der giver respekt

Tip 1 – kommuniker med folk omkring dig

twitter er hovedsagelig et kommunikations-værktøj, så du har et ansvar for at besvare spørgsmål og deltage i diskussioner med dem omkring dig. du behøver ikke at reagere på alt, men send tweets og re-tweets til dem, der er aktive og dem du føler er ægte.

Tip 2 – det er ikke kun tallene, der er vigtige

antallet af followers er vigtige til en vis grad, men hovedideen er at være en god kammerat. behandl dine followers ordentligt og giv dem relevante tweets og gode re-tweets.

Tip 3 – få kvalitet i dine tweets

lav gode, kvalitetsrige tweets, hvis du vil have mange followers. den kan være spændende nyheder, lister over vigtige ressourcer eller andet relevant indhold. folk værdsætter virkelig denne form for hjælp.

Tip 4 – glem ikke at have det sjovt

tweets skal indeholde kvalitet, men de må også godt være sjove og fange interessen hos dem, der følger dig. men vær ikke unaturlig sjov – du skal kun gøre det, hvis du har en naturlig form for humor.

Tip 5 – giv respekt – få respekt

respekter alle seriøse der twitter på din vej – også den helt nye deltager, der måske ikke er så stiv i det endnu. når du respekterer andre, respekterer de også dig.

Tip 6 – sige nej, når det er nødvendigt

når du får mange followers, får du også mange forskellige followers. du kan umuligt gøre alle tilfredse hele tiden. du kan derfor komme i diskussioner – også voldsomme – og kan også risikere at blive hængt ud. men sørg for altid at være oprigtig og ærlig – både over for dine followers men ikke mindst over for dig selv.

Tip 7 – varier dine tweets – du må ikke holde dig til kun én kategori

når du beskæftiger dig med en hel masse mennesker er det indlysende, at ikke alle af dem er internet hajer. så selv om du måske er specialist indenfor et bestemt emne eller niche, kan det være en god idé også at lave tweets om andre ting, der optager dig og dine followers. over tid finder du sikkert ud af hvad det er, men det kan være musik, kunst, politik eller mange andre emner.

Tip 8 – følg alle tilbage

det er god stil på twitter at følge alle tilbage, der følger dig. du kan altid senere unfollow dem, hvis du ikke bryder dig om deres tweets.

Tip 9 – vær beskeden, sig tak for hjælpen

når nogen kommenterer mine tweets (re-tweets) føler jeg, at jeg bliver påskyndet. det er en måde at sige tak på. derfor kan jeg godt finde på takke folk for at re-tweete. så sig tak for hjælpen, de fleste mennesker – også på twitter – kan godt lide at blive takket og få ros. så giv den.

4 nemme trin til at oprette en Twitter profil

Det er meget nemt at komme i gang på Twitter. Det første du skal gøre er at tilmelde dig og sætte din profil op. Du skal have en ordentlig profil på plads før du begynder at skrive tweets. Du kan blot følge disse 4 nemme trin til at sætte din profil op og så er du i gang:

Trin 1 – Vælg dit brugernavn på Twitter

det første du skal gøre er at vælge et brugernavn, som du vil anvende på twitter og du skal vælge det med omhu, da brugernavnet indgår i den url, som din side på twitter får, i formattet: http://twitter.com/brugernavn. så brugernavnet bliver dit “mærke” eller brand på twitter og skal give en eller anden form for mening. det kan være dit eget navn eller et virksomhedsnavn – det kommer an på hvad du skal bruge din twitter konto til. men vælg det med omhu og tænk dig om! og så for resten, kan brugernavnet ikke indeholder ordet “twitter”.

du bliver derefter bedt om at finde venner fra dine e-mailkonti – vent med det, indtil du har sat din twitter-profil ordentligt op. men nu har du oprettet en twitter konto – ret nemt ikke?

Trin 2 – Rediger din Twitter konto

det næste trin er at klikke på linket ’settings’ i menuen foroven. det første du skal gøre er at vælge din tidszone (danmark?) og så et link til din website, blog eller en side, du holder meget af. twitter tillader kun ét link, så vælg det med omtanke, selv om du dog kan ændre det igen. når du får en række “followers” vil mange af dem klikke på linket for at ”tjekke dig ud” og du vil få en del trafik fra linket og kan således anvende det til reklame eller måske endda til affiliate produkter.

dernæst skal du skrive en kort beskrivelse (bio) af dig selv eller dit firma på kun 160 tegn. her har du mulighed for at markedsføre dig selv og/eller din virksomhed og nævn endelig de søgeord, som du er interesseret i og vil twitte om. til sidst skriver du hvor du befinder dig i verden og lad være med at sætte et hak i “protect my updates” for ellers vil ingen kunne læse dine beskeder og det er jo ikke meningen.

Trin 3 – Vælg dit Twitter foto eller billede

hvis du ikke uploader et billede bliver du tildelt det brune twitter-billede med de to mærkelige cirkler i stedet. det er ikke særligt attraktivt og det får dig til at se ud som om, du ikke er seriøs med twitter. så sørg for at du uploader et billede af dig selv og helst ikke et virksomhedslogo. selvom du opretter en virksomheds-profil, så kan virksomheder ikke skrive opdateringer og beskeder, det kan kun personer. så billedet skal være personligt – det er mit råd!

Trin 4 – Design dit egen Twitter profil

twitter giver dig mulighed for at ændre baggrund på din twitter-side. de stiller selv forskellige baggrundsbilleder og baggrundsfarver til rådighed, men det er ikke godt nok! du skal have dit helt eget, personlige og branded design! hvis du selv har evnerne, skal du lave dit eget baggrundsbillede, hvor du bruger pladsen til venstre på siden til at skrive noget mere om dig selv eller markedsføre din virksomhed og dens produkter eller services. mit eget baggrundsbillede er en simpel jpg / PNG-fil i størrelsen 2500 x 500 pixels – du kan se den nedenfor. hvis du ikke selv kan finde ud af det, findes der en række websites med twitter baggrunde på nettet, der kan hjælpe dig på vej.

Hvordan finder jeg profiler at følge på Twitter?

 • Det nemmeste er, at følge nogle af de samme som andre twittere følger.
 • Brug knapper på websites og blogs der siger: “Følg os på Twitter”
 • Søg efter konkrete personer i Twitters søgefunktion eller ved at Google personens navn efterfulgt ordet twitter.
 • Kig på disse lister over de danskere med flest followers samt mest aktive bruger.

Her kommer en lille ord forklaring  på hvad de forskellige ting på twitter betyder.

 • Tweet – Et Tweet er den besked man skriver via Twitter, på max 280 tegn.
 • Follow/follower – En person der følger det du skriver. Nogle måler popularitet i antallet af followers.
 • Reply – En besvarelse til en anden. Virker lidt som en mention, men må ikke mistolkes til at være det samme. Et Reply starter altid med brugernavnet, eks. “@ThomasHalfdaner har du hørt at…”.
 • Mention – En mention er når folk nævner dig (eller du nævner nogen) i et Tweet. Dermed dukker det op på din/brugerens forside. F.eks. “Hej @ThomasHalfdaner– hvordan har du det?”.
 • DM/Direct Message – En direkte besked til en anden bruger, som kun kan ses af dig og modtageren.
 • RT/ReTweet – Hvis nogen skriver noget du synes godt om, kan du ReTweete det, det vil sige at genudgive det, så alle dine followers også får muligheden for at læse det.
 • Hashtags – Bruges når man skriver om bestemte emner, og bruges også tit til LiveTweets. Populære hashtags er f.eks. #NowPlaying hvorefter man skriver hvad man hører af musik lige nu, eller #FF som betyder FollowFriday, og som efterfølger en besked om spændende folk man synes andre kan have glæde af at følge.
 • LiveTweet – Et LiveTweet kan beskrives som en masse personer der Tweeter til hinanden om et bestemt emne, samtidig med det sker. Det bruges ofte i forbindelse med TV programmer. F.eks. LiveTweetes der ofte til #xfactordk – hvor alle der er med i LiveTweetet skriver det samme hashtag i deres Tweets.
 • TweetUp – Når Twitter brugere arrangerer et møde mellem flere, ude i den virkelige verden, så man kan se hvem man egentlig skriver med.
 • Klient/Client – En klient er et program der kan bruges til at skrive til Twitter. Der findes en hel del, bl.a. TweetDeck og Seesmic samt en masse til iOS, Android mm.
 • 1.841 words
mail

👋 Inden du går! 👋

👉 Gå ikke glip af vores indlæg 👈

❤️ Tilmeld dig vores nyhedsbrev ❤️

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Gå ikke glip af vores indlæg / guides - Tilmeld dig vores nyhedsbrev nu.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.