Geocaching – Team Halfdaner

Team-Halfdaner er et hold, der består af Familien Halfdaner fra Mols + den løse familie.

Vi blev dannet i foråret 2012 og har fundet ca. 900 cacher! Dog har vi desværre været nødsaget til at holde en pause med geocaching de sidste 3-4 år, da der har været en del at se til i familien!

Er Team Halfdaner død? Nej, det er vi bestemt ikke! Men igen har der været rigtig meget på det familiære plan de sidste mange år, der har gjort, at vi ikke har kunnet være så aktive, som vi gerne ville! – Dog håber vi meget snart, at dette ændres i 2021

Når vi besøger en cache, ligger vi som regel vores visitkort! – Måske er derfor, du har fundet denne side? Dog skal vi nok snart til at få lavet et nyt visitkort, da vores maskot Baldur er død for mange år siden.

teamhalfdaner

Hvad er Geocaching?

Geocaching er en hobby, hvor man ved hjælp af en GPS-modtager eller en smartphone finder geocacher, som er “skatte”, der er placeret over hele verden.

Turen starter på internettet, hvor man på Geocaching.com finder geocachens koordinater, som man navigerer efter ved hjælp af GPS’en. Der finder man også en beskrivelse af stedet og et hint til, hvor man kan finde geocachen, som er turens mål. Geocachen kan være en boks på 0,5 – 2 liter, som så typisk er en plastbeholder beregnet til at opbevare madvarer i et køleskab eller en ammunitionskasse fra et militært overskudslager. Især i byområder kan beholderen også være meget mindre – ofte under 0,1 liter og sommetider kun få milliliter.

Men geocaching er mere end det

Det er et fællesskab, en sport, hobby, interesse, oplevelser i naturen, byen – eller hvor man nu finder cache henne!

Og der er stor forskel på, hvordan man ser på det at geocache…??

En del synes, at det er interessant at komme ud på spændende steder i Danmark (udlandet), hvor de gerne vil finde en bestemt type cache, som siger dem mest, f.eks. i skoven, mens andre mener det er vigtigere at finde så mange som muligt inden for korteste tid, og andre…….ja, man kan sikkert finde mange andre ting, der gør geocaching specielt lige for dem, men fælles for os alle er, at vi kommer ud og finder cacher/skatte, og møder vi andre med en GPS, der er “ude på noget”, har man straks noget at snakke om, og et fællesskab opstår med det samme. Respekten for andre geocachere er stor, uanset om det er den ene eller enden form for caching, man dyrker.

Personligt synes jeg…!!

Det er meget sjovt, hvordan alderen er lige fra 10 til ??, ja, der er ingen alder i denne hobby/sport. Alle kan være med, og man respekteret hinanden uanset alder og køn. Her kan ALLE være med på lige fod, og hjælpsomheden er stor.

Er det dyrt at komme i gang…??

Ja, det er dyrt, hvis man skal have det nyeste af det nyeste og være med på “noderne”, men for ca. 500 kr. er man godt i gang! Det dækker købet af Geocaching-appen på mobilen samt premium-abonnement på geocaching.com! Hvis man er lidt mere krævende, kan det godt blive smådyrt. F.eks. hvis du investerer i en håndholdt GPS, som er mere præcis samt har andre nørdede funktioner! Men ellers er det et par klik på en hjemmeside, og så er man i gang, og en ny verden ligger for dine fødder.

De vigtigste ord:

  • (Geo)caching: Sporten / Hobbyen.
  • (Geo)Cacher: Skattejægerne.
  • (Geo)Cache: Skatten.
  • GPS: Et elektronisk kompas.
  • Muggler: En person der ikke dyrker Geocaching, og derfor ikke må opdage noget.

Her en lille video der også forklare lidt om Geocaching

Læs meget mere på disse to sider:

https://www.geocaching.com/
http://geowiki.wegge.dk

Den sidste side er en rigtig god side! Både for nye og mere øvede geocachere!

Hvis du har brug for at kontakte os, kar du bruge sidens kontaktformular, som du finder HER

mail

👋 Inden du går! 👋

👉 Gå ikke glip af vores indlæg 👈

❤️ Tilmeld dig vores nyhedsbrev ❤️

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.