Nu er tiden kommet til at jeg vil reklamere for en lille hardwaredims som jeg bruger utrolig meget, nemlig en YubiKey!

En YubiKey er en lille USB-nøgle, du kan sætte i computeren, og hver gang du skal bruge et password, danner nøglen et nyt kodeord, der består af tilfældige tal og bogstaver. Dermed er koden altid ny og enormt svær at knække for uvedkommende, og du glemmer ikke, hvilken kode du skulle bruge.

Jeg bruger f.eks. min YubiKey Neo til at lave 2 factor login til min password manager (LastPass), til mine google konti, server udbyder, hjemmesidelogin samt til at logge på Windows osv.

Google har tilkendegivet, at de anser YubiKey for en af de bedste løsninger på markedet, og tror på en fremtid uden kodeord. IT-giganten sværger i stedet troskab til to-trins verifikation, der er et system med to uafhængige adgangskoder, hvilket burde give øget sikkerhed. Det er denne metode, NemID bruger og nu også YubiKey.

Den dyreste version er en YubiKey Neo koster og koster i skrivende stund ca. 450 kr.

Du kan læse meget mere om her: https://www.yubico.com

Her til sidst vil jeg på kraftigste komme med en opfordring. Brug ALTID 2 factor login når det er muligt! For din egen Sikkerheds skyld – Du kan se en liste her, hvor du kan bruge det: https://twofactorauth.org/

mail

👋 Inden du går! 👋

👉 Gå ikke glip af vores indlæg 👈

❤️ Tilmeld dig vores nyhedsbrev ❤️

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Gå ikke glip af vores indlæg / guides - Tilmeld dig vores nyhedsbrev nu.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.