PotPlayer er en gratis videoafspiller, der kan anvendes under Windows XP til og med den seneste af Windows 10. programmet kan hentes i såvel en 32bit udgave samt en 64bit udgave.

Et af programmet store styrker er, at det understøtter et meget stort antal codecs. Et andet er at afspilleren kan tilpasses til at afspille video med de indstillinger man ønsker, mange af disse muligheder er mest for kendere og vil nok ikke blive brugt af mange. Afspillere understøtter mange forskellige typer undertekster, man kan søge efter og importere undertekster, og justere visningshastigheden af teksterne.

Programmet kan afspille 3D-video i mange forskellige formater og hardwareacceleration understøttes i form af Cuda, QuickSync eller DXVA. Der er mange forskellige indstillingsmuligheder, der kræver en vis indsigt, men som kan være en fordel for erfarne videokendere. Man kan få oplysninger om bithastighed, fps, anvendt codec og meget meget mere.

Fyldt med funktionalitet

Afspilleren rummer som sagt en hel del funktionalitet, selv om det man ikke umiddelbart er så tydeligt, når man starter afspilleren første gang. Menuen kan åbnes i øverste venstre hjørne, eller at højre klikke på programvinduet et sted, derved dukker der en menu frem med undermenuer, der rummes alskens muligheder for at fintune hvorledes videoen skal afspilles.

På den nederste menulinje er der integreret en knap til playlister. Der er også en knap der henholdsvis viser eller skjuler kontrolpanelet, der også har den egenskab, at man kan ændre dets transparens.

I kontrolpanelet der kan trækkes rundt på skærmen også uden for afspilningsområdet kan man andre indstillinger fro audio, video, undertitler og playback. Det inkluderer en ti-spors equalizer med masser af præindstillede lydtemaer, indstilling af mastervolumen samt mulighed for at justere lysstyrke, kontrast, mætning samt justering af rgb-forskydning. Her er der også indbygget screen dump funktion, så der er mulighed for, at få et øjebliksbillede af den film man ser.

PotPlayer er lige til at installere, dog skal man være opmærksom på man ikke for installeret ”Avast Free Antivirus” under installationen – Derfor når du kommer til skærmen ”Install Additional Software” skal du fjerne fluebenet i ”Jeg har læst Fortrolighedspolitikken og hermed accepterer Slutbrugeraftale og installation af Avast Antivirus

Efterfølgende i løbet af installationsprocessen spørger programmet, om man ønsker at installere flere videocodecs, hvilket vi gjorde i testen. Det forløb smertefrit og har ikke skabt problemer eller ustabilitet i andre sammenhænge.

Når man først er kommet i gang, er PotPlayer lige som enhver anden medieafspiller, når man først har fundet ud af menu systemet og programmets menu system. Programmet bruger generelt ikke voldsomt med ressourcer i brug, cpu forbruget kan svinge lidt, men hukommelsesforbrugt holder sig på et rimeligt niveau i forhold til det afspillede.

PotPlayer kan ’huske’ hvor langt du var kommet i en given video, hvis afspilningen blev afbrudt og programmet lukket ned. Gangen efter vil PotPlayer som standard starte afspilningen fra hvor sidste afspilning sluttede ved tryk på afspilningsknappen.

PotPlayer kan hentes her: http://potplayer.daum.net/

close

👋 Inden du går! 👋

Gå ikke glip af vores blogindlæg / guides.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.