Jeg stiller nogle gange mig selv spørgsmålet, hvad er rigtige venner? – Det vil jeg prøve at komme ind på her i dette indlæg!

Jeg har personligt ikke særligt mange ”rigtige” venner. Men dem jeg har, holder jeg meget af. Som jeg plejer at sige. Jeg har få venner, men en del bekendte!

Venner betyder meget for mig! Her kommer nogle punker som jeg tænker på når der bliver snakket om ”Venner”

  • Man kan stole på hinanden!
  • Man kan tilgive hinanden!
  • Man er klar til at lytte til ens venner!
  • Man er klar til at hjælpe hinanden!
  • Er jeg en god ven?
  • Er jeg blevet en bedre ven med alderen?

Man kan stole på hinanden!

Jeg har det sådan at man skal kunne stole på hinanden! Dette betyder meget for mig! Hvis jeg ikke kan snakke ærligt med mine venner! hvad er venskabet så værd? Hvis du spørger mig, ja så er man ikke rigtige venner! – Det er et must for mig, at man kan stole på hinanden! Det kan f.eks. være at holde på en hemmelighed. Eller hvis man bliver betroede noget – ja, det skal bare ikke videre!

Man kan tilgive hinanden!

Nogle gange kommer man til at lave noget lort i ens venskaber! Det kan ske for alle! Man kan komme til at gøre ens ven skuffet, ked af det eller måske svigte en! Hvis dette skulle ske, er det vigtig man kan snakke om tingene, samt man kan tilgive hinanden og komme videre med venskabet – Dette betyder i hvert fald meget for mig!

Man er klar til at lytte til ens venner!

Nogle gange kommer man til at lave noget lort i ens venskaber! Det kan ske for alle! Man kan komme til at gøre ens ven skuffet, ked af det eller måske svigte en! Hvis dette skulle ske, er det vigtig man kan snakke om tingene, samt man kan tilgive hinanden og komme videre med venskabet – Dette betyder i hvert fald meget for mig!

Man er klar til at hjælpe hinanden!

Hvis nogle af mine venner spurgte om jeg ville hjælpe dem med noget vigtig, vil jeg altid sige JA – Altså hvis det var muligt! – Det ved jeg også mine venner vil gøre over for mig. Sådan skal det nemlig være mellem venner.

Er jeg en god ven?

Til min egen refleksion vil jeg nok svare: Nej, jeg har ikke altid været en god ven – og det indrømmer jeg gerne! Jeg bliver ked af det, hvis jeg har svigtet eller gjort nogle venner kede af det! Det er ikke altid man selv er klar over det, hvis det ikke bliver sagt. Jeg har af forskellige årsager ikke altid været der for mine venner, hvor de havde brug for mig. Jeg har blandt andet mistet kontakten til nogle personer som jeg desværre ikke snakker med mere. Jeg troede disse personer var mine venner – Men de kunne ikke tilgive mig da jeg lavede en fejl!  Jeg savner disse personer meget, og et eller andet sted håber jeg også de tænker på mig en gang i mellem – Men nok om det.

Er jeg blevet en bedre ven med alderen?

Er jeg blevet en bedre ven med alderen? Ja, det syntes jeg! Jeg har fået noget mere livserfaring samt blevet mere voksen af sind over de sidste 3-4 år! F.eks. – hvis jeg før i tiden var kommet ud for problemer eller en dum situation, så var jeg bare blevet ked af det og valgt at stikke af i stedet for at snakke om det og løse problemet! At stikke af er da det dummeste man kan gøre. Sådanne ting er gået op for mig de seneste årrækker! Med andre ord, jeg er blevet bedre til at problem løse! Yderligere er det gået op for mig, at jeg værdsætter mine venner, og man skal huske at fortælle dem det.

Jeg har få rigtige venner, men en masse bekendte! – Tak til mine venner som er der for mig, I betyder ALT for mig!

Det var lidt af mine tanker 🙂 Tak fordi du tog dig til at læse det!

👋 Inden du går! 👋

Gå ikke glip af vores blogindlæg / guides.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.